15.10.2017 : Wandeling Gaasbeek

Zondag 15.10.2017, Kasteel van Gaasbeek

Dit jaar ging onze herfstwandeling door in Gaasbeek, met name in en rond het prachtige en welbekende kasteeldomein,” Het Kasteel van Gaasbeek,” daar waar onze regering zomerakkoorden met bijhorende gala diners in wetteksten giet.
Waar Spencer Tunick zijn naaktfoto’s wat glans probeert te geven, en waar wij met onze Kleine Munsterlanders de omgeving rondom het kasteel wat animo hebben gegeven.

Het was op 15 oktober 2017 verzamelen geblazen aan cafe Pajot op het dorpsplein aan de kerk van Gaasbeek. Dit alles onder een najaarse oktoberzon met temperaturen boven 20 graden.

Na de gebruikelijke verwelkoming door Ed, gingen we van start met 22 enthousiaste kleine munsterlanders en ongeveer 45 hondenbaasjes.

Eerst deden we een kort stukje langs de straatkant, maar al snel was er een zandpad dat ons tot bij de prachtige kasteelvijvers bracht.

De honden hadden onmiddelijk de aanwezige eenden gespot (wat had je gedacht?)

Vervolgens zetten we onze tocht verder door het pakbos tot aan het statige kasteel, waar we de tijd namen voor een groepsfoto.

De volgende etappe bracht ons via de grote oprijlaan naar de afspanning “Graaf van Egmont” voor een verfrissend drankje.

De rest van de tocht leidde ons langs prachtige bossen in herfstkleuren naar het kasteeldomein Groenenberg,  vervolgens langs velden en akkers , om tenslotte te eindigen op ons startpunt voor een welverdiend drankje.

Onze welgemeende dank aan alle deelnemers, het was de moeite, en we hopen dat iedereen, zowel baas als hond, genoten heeft van de schitterende omgeving met de mooie herfstkleuren.